dilluns, 11 de febrer de 2008

Casal Jaume I Valldigna-Safor: Exposició pels 20 anys de Maulets


Valldigna en xarxa-seguiment de premsa

Ara fa vint anys nasqué Maulets, el Jovent Independentista Revolucionari. Aquest nom remet a les classes populars valencianes que, ara fa 300 anys, lluitaren contra l'ocupació botiflera de Felip V de Borbó (avantpassat de l'actual monarca espanyol), defenent el nostre territori, en favor de la llibertat, que finalment fou arravatada, castigant i reprimint durament els habitants del nostre país. Una repressió que, ara per ara, continuem patint, el record de la qual pretenen amagar-nos i oblidar-lo, per interessos partidistes. Com diuen Al Tall en la seua cançó Lladres: "No s'ensenya a les escoles com van esclafar un país perquè d'aquella sembrada continuen collint fruits".

Per això no oblidem el nostre passat, del qual agafem forces i aprenem per poder aconseguir gaudir de la llibertat i els drets que fa tants segles ens llevaren de les mans, fet que, com a poble, no hem oblidat.

Així, a Maulets (organització de joves de l'Esquerra Independentista) hem lluitat dia rere dia, arreu del país durant els últims vint anys i en motiu d'aquesta celebració l'assemblea de Maulets de la Safor hem decidit fer una exposició d'una mostra de cartells que Maulets, al llarg d'aquestes dues dècades, ha publicat per a fer publicitat d'actes, fer propaganda política o denunciar fets.

Tenim clar que aquesta lluita no ha fet més que començar i seguirem lluitant any rere any en totes les comarques dels Països Catalans fins aconseguir els nostres objectius legítims.* L´exposició tindrà lloc al Casal Jaume I de Gandia, del dia 12 al 23 de Febrer a la sala d´exposicions.