dimecres, 12 de març del 2008

Barx abandona la Mancomunitat de La Valldigna


L'Ajuntament de Barx, va decidir el passat dijous en Ple Ordinari, abandonar la Mancomunitat pel cost que suposa per l'hisenda municipal, al voltant d'uns 40.000 €.

L'Alcalde de Barx, el socialista Miguel Miñana i el regidor del BLOC, Evarist Donet, tots dos membres fins avui de la Mancomunitat, han comunicat oficilament que el municipi deixava l'ens per raons púrament econòmiques.

El Ple s'ha celebrat aquest mig dia a Benifairó de la Valdligna, seu de la Mancomunitat, amb l'absència de diferents regidors per l'horari de la convocatòria.

S'aprova amb els vots a favor del PP i PSOE, la negativa del BLOC i l'absència d'EU, el sou de la Presidència de la Mancomunitat que es fixa en el 40% de la retribució i dedicació contemplada per la Federació de Municipis, al voltant de 17.000 €, a més de les dietes i les despeses que se'n deriven de la Seguretat Social. També s'aprova en ple les despeses del personal de cofiança i diferents Reconeixements Extrajudicials de Crèdit (una figura administrativa per tal de pagar despeses no incloses en partides presupuestaries i que implica el reconeixement de deute per part de la institució).

La Mancomunitat ha fet public els actes programats per la Diada de la Valldigna, 15 de març, que aquest any ha estat traslladada a la pasqüa de Sant Vicent, el proper 30 de març. En el transcurs d'un sopar que oferirà la Mancomunitat de la Valldigna dins dels actes programats per la propera diada s'atorgaran els X Premis Valldigna. La programació està exposada entre altres llocs en l'Oficina de Turisme de Simat, situada als jardins de la Font Gran.

L' Acord de Ple de l'Ajuntament de Barx, data del passat dijous 6 de març, i va estar aprovat amb els vots de PSOE, AIdBD * i Bloc, i la absència dels 4 regidors del PP.

Els arguments presentats pels regidors de Barx han estat purament econòmics. El municipi ha heretat tot un seguit de deutes de la gestió de l'anterior Alcaldessa, la popular Maria Hernàndis, 290.000€ de depeses d'obres i activitats d'aquest periòde impagats o no reconeguts en els presupostos (obres del teatre al aire lliure, Festes del 2005 i 2006 i d'altres).

A més, a més, des de l'Equip de Govern de l'Ajuntament barxer argumenten, que encara que han pujat els impostos i les taxes, les necessitats de la població van en augment, i a hores d'ara ja han tingut que sol.licitar un crèdit al Banc de Crèdit Local, per fer front als pagaments de les obres de l'edifici polivalent, ara en construcció, amb un presupost inicial de 600.000€, dels que la Generalitat Valenciana aportarà 450.000€ en diferents pagaments.

Per últim des d'aquest Ajuntament s'esmenta que el municipi pertany a dues mancomunitats, la Mancomunitat de La Valldigna, amb unes despeses que sumen al voltant de 40.000 € i la Mancomunitat de La Safor amb una aportació 27.000€ anuals. Des de Barx, es considerà una despesa excesiva pel municipi l'aportació a La Valldigna, quan els serveis es reben directament de la Mancomunitat de La Safor.

* AIdBD: Associació Independents de Barx i La Drova

Valldigna en xarxa-seguiment de premsa